Wednesday, October 10, 2007

California! Yosemite!

OK, det har blivit lite väl långsamt här. Det får bli ett hål, orkar inte försöka fylla i...

I alla fall, jag flög till Kalifornien 2 okt, för ett månadslångt besök i Mountain View, där Google har sitt huvudkontor (som inte går av för hackor). Ingen semestertripp, här jobbas, men lite semestrande hinner man ju med ändå.

Jag och 2 st Matthias, en från Zurich och en från Paris (men båda jobbar på Zurich-kontoret), drog till nationalparken Yosemite för att kolla läget och slåss med björnar. Eller vandra och skåda utsikter, snarare.

Här är lite bilder:
http://picasaweb.google.com/hrydgard/Yosemite

Trippen blev inte riktigt vad vi tänkt oss... men ganska bra ändå.

Planen var att campa, så vi skaffade campinggrejor (sjukt billigt här, den låga dollarn hjälper ju också till) och drog iväg. Vi letade runt i parken efter campingplatser, och hittade till sist en. P g a en missbedömning av tiden det skulle ta att ta sig dit hann det bli mörkt, vilket ju inte gjorde saken lättare.

Vi började i alla fall smälla upp våra tält och grejor, samla trä och göra upp eld, men plötsligt dyker det upp ett par som hade tagit platsen först. De hade satt upp ett pyttelitet tält som var osynligt i mörkret och sen åkt iväg för att köpa vedträn. First come first serve, så tji fick vi, bort med oss. Några fler lediga platser fanns inte, allt var fullt. Så det blev att ta in på motell, för man får inte campa utanför anvisad plats...

Nåväl, när vi väl vaknat var det dags att ge sig upp i bergen. Först en bilkö för att ta sig in i parken igen, men det tog bara ca en halvtimme. Hursomhelst parkerade vi och gick uppför Mist Trail och sen vidare mot Nevada Falls, har jag för mig att det hette. Uppåt uppåt, rätt kämpigt. Men värt utsikterna... Sen på vägen ner lyckades jag snubbla rejält, ramlade framåt, på en av de allra lättaste delarna av trailen, ironiskt nog, men tur var det, för jag föll hyfsat mjukt. Stukade armen och skrapade ansiktet. Så det blev att gå vidare neråt, och sen direkt till Medical Center för lite omplåstring... tror inte det var första gången nån ramlade i Yosemite.

Till sist kollade vi in Glacier Point, som var väldigt överskattat - några glaciärer fanns där inte, däremot spår av glaciärer som funnits där för tusentals år sen...

Om nån undrar så är armen rätt OK nu. Kan som synes skriva på tangentbord i full fart utan problem, armbågen är lite stel bara.